چهارشنبه ۲۵ تیر ۰۴ ۱۸:۰۲
نان شکم لبریز با گردو، یک شیرینی خوشمزه و مقوی میباشد که با مواد بی آلایش خرید گردو امسالی و در دسترس قابل تنظیم میباشد. این نان با مزه گردو و بو هل و دارچین، برای ناشتایی یا این که عصرانه یک تعیین خوب میباشد.
مواد مایحتاج:
آرد: 3 تا 3.5 پیمانه (بسته به نوع آرد و جذب رطوبت آن)
کره یا این که روغن: 50 گرم (به دمای اتاق رسیده)
شکر: 3 قاشق غذاخوری
خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری راز خالی
نمک: نوک قاشق دمنوش خوری
تخم مرغ: 1 عدد
شیر ولرم: 1/2 پیمانه
آب ولرم: 1/4 پیمانه
مواد میانی:
گردو کوچک گردیده: 1 پیمانه
پودر قند: 2 قاشق غذاخوری
پودر هل: 1/2 قاشق دمنوش خوری
دارچین: 2 قاشق دمنوش خوری
زرده تخم مرغ: 1 عدد (برای رومال)
کنجد: برای تزیین (از روی اختیار)
طریق تهیه و تنظیم:
1. فعال کردن خمیر مایه:
در یک پیاله خرد، شیر ولرم را با شکر و خمیر مایه ادغام فرمایید و 5 تا 10 دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه پف نماید.
2. تنظیم خمیر:
در یک ظرف تبارک، آرد را الک نمایید. کره، شکر، نمک و تخم مرغ را اضافه فرمایید. ادغام خمیر مایه را نیز اضافه کرده و معدود خشک ولرم را اضافه فرمایید و با دست یا این که دستگاه، خمیر را ورز دهید تا یک دست و لطیف گردد.
3. استراحت خمیر:
خمیر را در یک پیاله چرب گردیده قرار دهید، روی آن را بپوشانید و در مکان گرم به دوران 1 تا 1.5 ساعت استراحت دهید تا حجمش دو موازی گردد.
4. فراهم کردن مواد میانی:
گردو، پودر قند، هل و دارچین را در یک ظرف با هم ادغام فرمایید.
5. صورت دادن به نان:
خمیر را پس از استراحت، پفش را بگیرید و به زنخدانهای خرد تقسیم نمایید. هر زنخدان را با وردنه گشوده نمایید و از مواد میانی در اواسط آن قرار دهید، آنگاه خمیر را ببندید و به صورت گرد درآورید.
6. پخت نان:
نانها را در سینی فر با مسافت بچینید و روی آنانرا با زرده تخم مرغ رومال نمائید و کنجد بپاشید. سینی را در فر از قبلی گرم گردیده با دمای 180 سکو سانتیگراد (فر برقی) یا این که 190 جایگاه سانتیگراد (فر گازی) به بازه 20 تا 25 دقیقه قرار دهید تا نانها طلایی شوند.
7. نوش جان:
بعداز پخت، نانها را از فر بیرون نمایید و اذن دهید پاره ای خنک شوند و بعد از آن سرو فرمایید.
نکات:
واحد سنجش آرد ممکن میباشد بسته به نوع آرد و جذب رطوبت آن متغیر باشد، بدین ترتیب آرد را بهتدریج اضافه نمائید و به غلظت مطلوب خمیر دقت فرمایید.
میتوانید از اشکال دیگر مغزها مانند بادام یا این که پسته به مکان گردو به کارگیری فرمائید.
درصورتیکه خمیر خیلی شل و ول بود مقداری آرد اضافه نمائید و در صورتیکه خیلی محکم بود یه خرده آب ولرم اضافه فرمائید.
برای تنوع، میتوانید یه خرده صیفیجات معطر کوچک گردیده مانند ریحان یا این که جعفری را نیز به مواد میانی اضافه نمائید.
میتوانید از اشکال گوناگون پنیر مانند پنیر خامهای یا این که فتا نیز در مواد میانی به کارگیری فرمایید.
آرد: 3 تا 3.5 پیمانه (بسته به نوع آرد و جذب رطوبت آن)
کره یا این که روغن: 50 گرم (به دمای اتاق رسیده)
شکر: 3 قاشق غذاخوری
خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری راز خالی
نمک: نوک قاشق دمنوش خوری
تخم مرغ: 1 عدد
شیر ولرم: 1/2 پیمانه
آب ولرم: 1/4 پیمانه
مواد میانی:
گردو کوچک گردیده: 1 پیمانه
پودر قند: 2 قاشق غذاخوری
پودر هل: 1/2 قاشق دمنوش خوری
دارچین: 2 قاشق دمنوش خوری
زرده تخم مرغ: 1 عدد (برای رومال)
کنجد: برای تزیین (از روی اختیار)
طریق تهیه و تنظیم:
1. فعال کردن خمیر مایه:
در یک پیاله خرد، شیر ولرم را با شکر و خمیر مایه ادغام فرمایید و 5 تا 10 دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه پف نماید.
2. تنظیم خمیر:
در یک ظرف تبارک، آرد را الک نمایید. کره، شکر، نمک و تخم مرغ را اضافه فرمایید. ادغام خمیر مایه را نیز اضافه کرده و معدود خشک ولرم را اضافه فرمایید و با دست یا این که دستگاه، خمیر را ورز دهید تا یک دست و لطیف گردد.
3. استراحت خمیر:
خمیر را در یک پیاله چرب گردیده قرار دهید، روی آن را بپوشانید و در مکان گرم به دوران 1 تا 1.5 ساعت استراحت دهید تا حجمش دو موازی گردد.
4. فراهم کردن مواد میانی:
گردو، پودر قند، هل و دارچین را در یک ظرف با هم ادغام فرمایید.
5. صورت دادن به نان:
خمیر را پس از استراحت، پفش را بگیرید و به زنخدانهای خرد تقسیم نمایید. هر زنخدان را با وردنه گشوده نمایید و از مواد میانی در اواسط آن قرار دهید، آنگاه خمیر را ببندید و به صورت گرد درآورید.
6. پخت نان:
نانها را در سینی فر با مسافت بچینید و روی آنانرا با زرده تخم مرغ رومال نمائید و کنجد بپاشید. سینی را در فر از قبلی گرم گردیده با دمای 180 سکو سانتیگراد (فر برقی) یا این که 190 جایگاه سانتیگراد (فر گازی) به بازه 20 تا 25 دقیقه قرار دهید تا نانها طلایی شوند.
7. نوش جان:
بعداز پخت، نانها را از فر بیرون نمایید و اذن دهید پاره ای خنک شوند و بعد از آن سرو فرمایید.
نکات:
واحد سنجش آرد ممکن میباشد بسته به نوع آرد و جذب رطوبت آن متغیر باشد، بدین ترتیب آرد را بهتدریج اضافه نمائید و به غلظت مطلوب خمیر دقت فرمایید.
میتوانید از اشکال دیگر مغزها مانند بادام یا این که پسته به مکان گردو به کارگیری فرمائید.
درصورتیکه خمیر خیلی شل و ول بود مقداری آرد اضافه نمائید و در صورتیکه خیلی محکم بود یه خرده آب ولرم اضافه فرمائید.
برای تنوع، میتوانید یه خرده صیفیجات معطر کوچک گردیده مانند ریحان یا این که جعفری را نیز به مواد میانی اضافه نمائید.
میتوانید از اشکال گوناگون پنیر مانند پنیر خامهای یا این که فتا نیز در مواد میانی به کارگیری فرمایید.
- ۴ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر